2016-08-25
之前同屋企人庆祝生日就想揾一啲特别啲嘅菜式去食因为平时已经食pizza炸鸡韩烧日本放题等等已经觉得好冇新意今次就揾咗一间专食新疆菜嘅餐厅刺激一下个味蕾好彩我有先见之明一早book定枱去到嘅时候已经高朋满座,炒小菜嘅镬气味阵阵𣵛出入到来睇见周围贴满唔同嘅菜式名真系令到人心大心细特别有一个大黑板写晒所有新疆菜所有新鲜嘅食材都会写系黑板上面每一日都会更新中哥小炒皇一间餐厅是否够镬气一定要试吓佢个小炒王用简单嘅材料,果然好够获气,材料有虾米花生韭菜鲜虾炒埋一碟送饭一流脆皮牛腩外边一层薄薄嘅炸粉包住牛腩去食,外脆内软,牛腩汗必哂出黎,记得要点埋个咖喱酱好match金沙琵琶豆腐厨师首先将鱼肉同豆腐打碎再用甘香嘅咸蛋黄包住佢炸,剩系个咸蛋黄味就已经叫我食多几旧新疆大盘鸡问返老板娘嘅时候,佢话系新疆人嘅家常小菜,食落去同我哋喺屋企整嘅咖喱鸡冇乜分别,但系多咗好多唔同嘅香料最重要嘅系我哋见到师傅即叫即做厚厚既面条,食落去好有口感嫣嫣韧韧咁,非常特别
入到来睇见周围贴满唔同嘅菜式名真系令到人心大心细特别有一个大黑板写晒所有新疆菜所有新鲜嘅食材都会写系黑板上面每一日都会更新 中哥小炒皇
一间餐厅是否够镬气一定要试吓佢个小炒王用简单嘅材料,果然好够获气,材料有虾米花生韭菜鲜虾炒埋一碟送饭一流 脆皮牛腩
外边一层薄薄嘅炸粉包住牛腩去食,外脆内软,牛腩汗必哂出黎,记得要点埋个咖喱酱好match 金沙琵琶豆腐
厨师首先将鱼肉同豆腐打碎再用甘香嘅咸蛋黄包住佢炸,剩系个咸蛋黄味就已经叫我食多几旧 新疆大盘鸡