2013-11-08 297 浏览
好开心收到邀请, 去试食4 款Regal Supreme X桂格燕麦 推出嘅以健康主打嘅甜品真系估你唔到平时一定要加奶先入得口嘅燕麦可以同甜品有咁嘅配搭!!!本人一向见到芝士蛋糕就流哂口水 见到呢款燕麦方脆蓝莓芝士蛋糕就即刻试食先 XD蛋糕表面舖左薄薄嘅桂格大燕麦, 饼底同夹心层系由桂格燕麦方脆制成。而夹心就系蓝莓芝士大多数嘅芝士蛋糕咬口都比较紥实, 芝士味浓郁而燕麦方脆蓝莓芝士蛋糕, 以蓝莓芝士造嘅夹心口感接近乳酪,比较特别。因为有两层由桂格燕麦方脆制成夹心, 食落令到成个饼都好丰富, 唔会有食乳酪既感觉。 不过饼底甜左少少。讲讲个饼有几健康啦~~桂格大燕麦加上桂格燕麦方脆制成嘅饼底含有丰富膳食纤维及水溶性纤维,可以促进心脏健康,吸啖气都顺D,啱哂我地城市人~黑朱古力条配燕麦饼底。黑朱古力条用左两种唔同嘅朱古力,好明显睇到外脆内软,层次鲜明。黑朱古力条上面系天然全麦,入口同黑朱古力融为一体, 唔会觉得腻口个饼身入口虽然比较干,但唔会觉得粗糙,可能因为饼底加入左桂格即食燕麦片,所以口感紥实而不粗糙。燕麦法立杰克用更加健康~~~~桂格即食燕麦片,不单含有丰富膳食纤维,仲有水溶性纤维及非水
而夹心就系蓝莓芝士
大多数嘅芝士蛋糕咬口都比较紥实, 芝士味浓郁
燕麦法立杰克用更加健康~~
~~桂格即食燕麦片,不单含有丰富膳食纤维,仲有水溶性纤维及非水溶性纤维,有助降胆固醇和促进肠道健康。所以话估唔到有咁健康好味嘅配搭。
外表简单, 内“仁”寻味
呢个奶冻除左口感幼滑,仲有干果粒清香,加上淡淡杏仁嘅香味,真系会俘虏唔少钟意食果味甜品嘅朋友,
底部嘅桂格即食美味干果乳酪燕麦除左含有钙质及高膳食纤维,仲包含真正干果。真系有心思 !
做法同干果乳酪燕麦法式奶冻差不多
但系枫糖燕麦意式奶冻,用香草取代杏仁作调味
表面果层即食枫糖燕麦,真系不得了,燕麦加奶冻健康得黎
每一口都感受到枫糖麦香, 真心值得一试
桂格即食美味枫糖燕麦及原片大燕麦,含有钙质及高膳食纤维,营养丰富之余亦为奶冻增加清新而香甜枫糖麦香。
2013-10-27
用餐优惠