2021-04-09
“Moo Salpicao Holy Califlower Rice”($118)“Spicy Rosé Prawn Holy Pasta”($118)“Ube Ice Cream Sandwich”($48)“Calamansi Soda”($15)“Hot Black Tea”($15)之前有得飞𠮶阵都飞过好几次马尼拉对菲律宾嘢食嘅印象就系炸鸡同各样快餐😂早几个月前湾仔就开咗间食新派菲律宾菜嘅餐厅主打椰菜花饭同各款pasta🍝当中最出名嘅系Moo salpicao califlower rice🐮其实即系菲律宾特色牛肉加咗蒜同焦糖洋葱嚟整所以好香口🧄🧅牛柳大大块食落都几腍滑😋椰菜花饭就岩哂我呢啲唔想食咁多淀粉质啲人😆另外个spicy rose prawn pasta反而几有惊喜😍个汁系由vodka tomato sauce整成,超creamy🍅粗管通粉食落烟韧,食落啖啖汁😍加上有少少辣咁超级惹味🤤最后当然唔少得甜品😛Ice cream sandwich可以拣香芋/牛油果我就拣咗前者💜绿色嘅包夹住紫色嘅香芋雪糕好靓😍面包烘到个面好脆,食落松软☺夹住冰冻嘅雪糕一齐食真系好正😇呢道嘅嘢食
“Ube Ice Cream Sandwich”($48)
“Calamansi Soda”($15)
“Hot Black Tea”($15)
之前有得飞𠮶阵都飞过好几次马尼拉
对菲律宾嘢食嘅印象就系炸鸡同各样快餐😂
早几个月前湾仔就开咗间食新派菲律宾菜嘅餐厅
主打椰菜花饭同各款pasta🍝
其实即系菲律宾特色牛肉
加咗蒜同焦糖洋葱嚟整所以好香口🧄🧅
牛柳大大块食落都几腍滑😋
椰菜花饭就岩哂我呢啲唔想食咁多淀粉质啲人😆
粗管通粉食落烟韧,食落啖啖汁😍
加上有少少辣咁超级惹味🤤
最后当然唔少得甜品😛
Ice cream sandwich可以拣香芋/牛油果
我就拣咗前者💜绿色嘅包夹住紫色嘅香芋雪糕好靓😍
面包烘到个面好脆,食落松软☺
夹住冰冻嘅雪糕一齐食真系好正😇
呢道嘅嘢食简直颠覆咗我对菲律宾菜嘅印象🤣