2007-05-21 1 浏览
上星期两个人去九龙城Dinner!经过呢间店,见系韩式兼主打石头饭,咁就试下啦!1) 地方/环境: Ok,都唔错既!2) 食物: 我order左个二人餐,有石头饭,炒春雨&辣豆花锅!石头饭&辣豆花锅就唔错! 但炒春雨就好油好难食,我地只食左小小,剩番成碟!3) 服务: 呢样先系captioned 所讲既重点! 其实间店唔大,得三个waitress(我估其中一位系老细),我帮衬个时唔太多人,但serve 我个位waitress(较大年纪个位),服务方式就好大问题!请各位俾D耐性睇下:落单时,系几快既,一轮嘴(我其实听唔真佢讲乜,同埋觉得好似d"大众化"既荼餐厅)anyway, 总算order 左个二人餐! ..................=>当我地食紧前菜时,突然有人系我背后(腋下位)拿走碟青瓜(冇记错的话)前菜,同一时间replace 左碟芽菜!我当时呆左??What's Up?系,系我背后(腋下位),又系刚オ较大年纪个位waitress! 我正想追问时,另一位waitress(老细)好礼貌地话唔好意思,因为碟青瓜可能有问题,所以要换! 我见佢咁polite,咁就算啦(我心
上星期两个人去九龙城Dinner!

经过呢间店,见系韩式兼主打石头饭,咁就试下啦!

1) 地方/环境: Ok,都唔错既!

=>当我地食紧前菜时,突然有人系我背后(腋下位)拿走碟青瓜(冇记错的话)前菜,同一时间replace 左碟芽菜!我当时呆左??What's Up?系,系我背后(腋下位),又系刚オ较大年纪个位waitress! 我正想追问时,另一位waitress(老细)好礼貌地话唔好意思,因为碟青瓜可能有问题,所以要换! 我见佢咁polite,咁就算啦(我心想,你话碟青瓜有问题,但我己食左D,希望冇事啦!但较大年纪个位waitress既突袭方式令我几shock 下)..特别?重有~~~~

=>之后石头饭到左, Nice! 我添紧饭时,突然间系我耳边听到"滋滋"声(冇错系耳边),一窝热辣辣(烧热左)既辣豆花锅系我耳边送上,(事前系冇任何先兆)!如果我时运低当其时头部向左转小小,咁就烧人肉啦! 我当时真系有D 气,有冇搅错呀!

真系想当面话佢,你今时今日咁既服务系好唔掂架!