2014-11-22 1959 浏览
行过湾仔,一间位置唔太显眼既韩国菜,味道估唔到的特别,间野开左3个月左右,可能中午去食,无咩人,入到去,内部几韩国餐厅感觉,老板系韩国人,老板身兼厨师,一脚踢,犀利犀利!韩色前菜 - 自家制!Nice!韩国餐厅既特色系前菜! 前菜既功夫反映出餐厅食物既质素美中不足:唔岩食唔到太辣既朋友芝士烤猪勒骨 - 3-4个人份量,价钱合理!味道不错,入口溶化!黎到已经闻到好浓郁既酱汁味,铁板式既做法,仲有专人帮你卷芝士!特别 - 食猪勒骨最惊系D肉岩崩崩,又难咬,整到成咀都系酱汁但呢个本身的肉已经煮到好林,加埋芝士系口入面溶化,一流美中不足1:专人会一次过整好晒所有,食第3,4件,芝士已经变硬!可以的话,宁愿自己卷,更有风味!美中不足2:唔岩食唔到太辣既朋友,最低都系小辣!泡菜炒饭 -地道,美味,价钱合理太阳蛋整得岩岩好,无蛋白系生既! 符合安全标准!配合蛋汁既泡菜炒饭,每一啖都好香好浓郁既泡菜加蛋既味,一试难忘!

韩色前菜
 - 自家制!Nice!

韩国餐厅既特色系前菜! 前菜既功夫反映出餐厅食物既质素

美中不足:唔岩食唔到太辣既朋友
韩国前菜
芝士烤猪勒骨
 - 3-4个人份量,价钱合理!味道不错,入口溶化!

特别 -
食猪勒骨最惊系D肉岩崩崩,又难咬,整到成咀都系酱汁
但呢个本身的肉已经煮到好林,加埋芝士系口入面溶化,一流

美中不足1
美中不足2:唔岩食唔到太辣既朋友,最低都系小辣!

芝士烤猪勒骨
泡菜炒饭
 -地道,美味,价钱合理

太阳蛋整得岩岩好,无蛋白系生既! 符合安全标准!

题外话/补充资料: 咁好既服务,仲免收加一, 呢的餐厅已经买少见少! 众所周知,好多周围加一果D餐厅,仲要串串贡! 老板望住员工做野个样好认真,哈哈,我系食客都感受到压力,唔知系咪个个韩国人都系咁呢
2014-11-20
  • 芝士烤猪勒骨