2024-01-01
1963 浏览
今次我地去左铜锣湾食川菜,坐位阔落,坐得舒服,枱面又有我要赞既纸巾,仲有壶茶饮呢间川菜既晚市好特别,收费系按人数收费,每位($360),𩠌菜就跟人数而定有几多款凉菜同几多款热菜,我地两位就可以叫2样凉菜同3样热菜,都好丰富下😍凉菜:招牌四川凉面我自己就好钟意食呢款凉面,佢酸酸地又有辣酱按自己喜好去捞,面够晒爽口👍🏻重庆口水鸡呢个可以话川菜必食既𩠌之一,佢都冇令我失望,辣度适中,唔会过辣,鸡既份量前菜黎讲都算多热菜:酸菜鱼份酸菜鱼既鱼肉好大件,啖啖肉咁,冇骨而且够滑,里面仲有好多粉丝,索晒d汤食劲正,个汤唔会好油,饮番1-2碗都系必需😛泡椒嫩牛肉佢同我心目中既泡椒有d出入,我以为系绿色既泡椒,不过整到出黎又几正㖞,呢种椒都有绿泡椒既味道,牛肉又够嫩同香,仲有d芹菜岩晒我呢d要食菜既人🤣家常豆腐呢碟豆腐既口味同牛肉差唔多,有菇有豆腐,豆腐整得唔错,咁多肉叫番个素菜类平衡下就岩晒呢度既收费虽然特别,但系一定够食,2个人食5样野直头系多,佢𩠌菜选择都好多,我地食到饱一饱咁走✌🏻
凉菜:
招牌四川凉面