2014-10-11 1152 浏览
今日经过大坑晚饭, 特意去这间小店食甜品。这家小店开张只有一个月, 但门口都已经要排队了。装潢简约, 店内只有几张小椅, 所以大部份人都系买完拎走食。Yogurt味道款式不多,  部份更是coming soon。咁岩今个月既推介系"sangria味", 所以就试试。由于店员整既时间都几耐, 所以都排左一阵先有得食.....杯YOGURT份量唔多, 只占纸杯既一半, 因为下半杯系liquid nitrogen, 原理跟lab made差不多。不过哩款sangria味道真系唔错, 酒味比想像中浓, 加埋blueberry同strawberry, 味道很配, 爱好sangria既你不能错过!! 不过咁细杯yogurt都要54元, 感觉略贵了!

Sangria
2014-10-10