2022-07-13
去到深水埗谂住入货行行下就非常之咁肚饿就选择左呢一间餐厅见到佢又好特别嘅手撕鸡所以就入咗去先里面嘅手撕鸡可以选择麻辣同盐焗因为本人唔差食得辣所以就选择左盐焗业主食就梗系拣在呢度非常之咁推介嘅鹅油捞面呢度嘅捞面系用上了粗面款再加上了特别酱汁再加上我有所以一上台就非常之甘香而且柔润咁非常之咁足够如果手撕鸡非常之揿入咪仲系滑溜溜之后就叫咗几款小食包括有盐焗鸡肾非常之咁爽口弹牙但系就唔会有个中内脏嘅味道非常之咁好食另外在叫咗个酸辣无骨凤爪无骨凤爪大大只唔会好似有啲店咁样细细件呢度非常之咁大方爽口弹牙嘅无骨凤爪喺夏天食简直系消暑良品二餐饮方面就叫咗一杯特饮就系荔枝梳打荔枝梳打虽然比较多冰但系就透心凉非常之咁好但系就唔会过分地甜而同行嘅朋友就叫咗叉烧捞面叉烧用上肥叉所以腩肉嘅叉烧非常之甘多柔润而且配合个捞面简直系非常之咁出色忍唔住都偷咗个朋友几件叉烧食
行行下就非常之咁肚饿
就选择左呢一间餐厅见到佢又好特别嘅手撕鸡 所以就入咗去先里面嘅手撕鸡可以选择麻辣同盐焗因为本人唔差食得辣所以就选择左盐焗
业主食就梗系拣在呢度非常之咁推介嘅鹅油 捞面呢度嘅捞面系用上了粗面款再加上了特别酱汁再加上我有所以一上台就非常之甘香 而且柔润咁非常之咁足够如果手撕鸡非常之揿入咪仲系滑溜溜
之后就叫咗几款小食包括有盐焗鸡肾 非常之咁爽口弹牙但系就唔会有个中内脏嘅味道非常之咁好食另外在叫咗个酸辣无骨凤爪 无骨凤爪大大只唔会好似有啲店咁样细细件呢度非常之咁大方爽口弹牙嘅无骨凤爪喺夏天食简直系消暑良品二餐饮方面就叫咗一杯特饮就系荔枝梳打荔枝梳打 虽然比较多冰但系就透心凉非常之咁好但系就唔会过分地甜
而同行嘅朋友就叫咗叉烧捞面 叉烧用上肥叉所以腩肉嘅叉烧非常之甘多柔润
而且配合个捞面简直系非常之咁出色
忍唔住都偷咗个朋友几件叉烧食