2015-10-17
早排上网见到饮食男女介绍呢间新开既特式牛扒屋,话系立食,都几特别,当然要去试试!第一次试立食呢个方式,原来完全唔同平时果D形式,系先拣自己想食既种类,落单,揾个位坐就会有员工拎黎俾你!呢种形式都几新颖 入到去,有员工主动介绍有乜种类既牛扒食,同埋亦会介绍牛扒既分别,边一只食落既口感大约会系点,都几专业。而介绍当中得知原来呢度都有黑毛猪食,而且当日黑毛猪仲做紧半价添!不过我地本身钟意食牛,所以都系试下牛扒啦 呢度几得意,全部价钱都系以每克计算,食落多磅几多,以最少200克计算,平时食扒多数系计安士,所以克数真系唔识计,不过员工都好细心,佢介绍时候,亦主动话200 克大约7安士,等我心入面有个预算 另外,呢度仲可以加$30要个SET,有沙津,汤,同埋饭。饮品都有几款,咖啡,红酒同日本可乐,都几特别。经过员工介绍,我地就去拣扒喇!自己想要咩种类既扒,就可以同厨师讲,佢就会问你要几多克同生熟度。拣完就可以去收银处俾钱,而我地就拣左佐贺A4肉眼扒(约200G),同埋安格斯西冷扒(约200G),两块都拣左5成。开始烧喇!呢度有个半开放式厨房,仲可以睇住厨师烧扒 一开始入到黎,好似好细间
周围研究下,好快就有牛扒食喇!
食铁板唔好以为愈多汁愈好!多汁只会浸到牛扒霉哂,令牛扒质素下降,浪费左牛扒本质!当然,用咁多汁去遮盖牛扒只系得一个原因,就系本身牛扒质素差同埋用得太多腌料,所以唯有用调味掩饰。而呢度既铁板却食到原汁原味!抵赞
题外话/补充资料:
服务唔错