2018-12-07
尖沙咀既甜品店可谓星光熠熠,不论系过江龙定系大集团,都可以随便数到一大堆好似依间甜品小店经营系尖沙咀插旗真系唔易今晚系附近食完饭唔够饱,谂住食甜品路过依间小店,就一于试下有咩过人之处开放式既厨房Menu有好多唔同系列唔同选择依到仲系用movenpick雪糕,咁就当然要嗌一球嚟食仲有个好特别既芝士粟一烧见差唔多人人都嗌,咁都嗌个嚟试下啦佢枱面棵植物入镜真系一流正所谓:牡丹虽美,需有绿叶衬托用依棵植物嚟衬托啲甜品,无咁单调,丰富左成个画面,更容易影到靓相芝士粟一烧 ($58)依个真系会被佢卖相呃左个样同串烧既粟米系零分别但系系芝士蛋糕嚟配埋啲爆谷同脆片,好有口感又几正依个绝对唔系得个样嚟呃like既甜品,系味道都有质素法式焦糖炖蛋鲜果班㦸 ($64)朋友系好钟意食焦糖炖蛋既港女嚟,每次甜品铺有提供的话,佢都要嗌依个炖蛋好浓蛋香同好滑因为觉得太好食,所以再特登嗌多左个法式焦糖炖蛋($50)法式焦糖炖蛋 ($50)依个份量都几大可以唔使同朋友争食钟意食焦糖炖蛋的话一定要嗌依个先过到瘾Movenpick雪糕球 ($38)食得甜品,就要嗌返啲嘢饮柠檬薰衣草 ($48)用上左纸饮筒茉莉花茶 ($42
开放式既厨房
芝士粟一烧 ($58)
法式焦糖炖蛋鲜果班㦸 ($64)
法式焦糖炖蛋 ($50)
Movenpick雪糕球 ($38)
食得甜品,就要嗌返啲嘢饮
柠檬薰衣草 ($48)用上左纸饮筒
茉莉花茶 ($42)淡淡既花香,解甜一流
依到座位阔落,又坐得舒服出名既大集团多人排,难免会坐得逼,同成日被人赶走咁依间小店既好处就系同朋友嗌成枱甜品,再慢慢吹水都唔系问题每碟甜品既摆设简单得嚟,都睇得出当中既小心思,影相打卡都无问题
支持本地小店