2020-12-18
今日同妈咪去咗试依间系佐敦都几出名嘅鸡扒饭店真系估唔到系将军澳区内开咗分店黎到梗系要试下佢个荣式鸡扒饭 $59有两大块鸡扒 鸡扒烧完块鸡皮脆卜卜👍🏻👍🏻啲鸡肉都好淋 食落口真系好唔同饭系有葱油捞埋同埋有是油真系果然无令我失望🤡🤡🤡鸡扒汤乌冬 $49🤟🏻我地+$2转咗稻庭乌冬 个面好夹个汤底鸡扒都好软 好食👍🏻口水滑鸡 $88(半只)👍🏻👍🏻👍🏻口水鸡汁唔会好辣 但带点麻谂紧钟意食少少辣嘅人鸡件好滑 半只份量都好足够配埋口水鸡汁一流🤙🏻🤙🏻🤙🏻总结我觉得荣式系港式茶记,无论装修、环境都比较舒服☺️今次我哋喺非繁忙时间去食,都有5-6枱客人😎😎推荐大家嚟试吓!评分时间~5只👍🏻最高😉味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻服务:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻价钱:👍🏻👍🏻👍🏻环境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻地理位置:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻回头机会:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻#人总有一饱今餐我最饱!😋荣式烧鸡扒专门店 (将军澳)📍坑口站B1出口📍将军澳将军澳培成里明德商场地下 4-6号铺#港式料理 #鸡扒饭 #鸡扒 #茶记 #香港风味 #食评 #荣式鸡扒 #烧鸡扒 #香港食评 #foodiehk #良心食评 #真心食平 #好味 #hkfoodie
真系估唔到系将军澳区内开咗分店
环境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
地理位置:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
回头机会:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
#人总有一饱今餐我最饱!😋
荣式烧鸡扒专门店 (将军澳)
📍坑口站B1出口
📍将军澳将军澳培成里明德商场地下 4-6号铺
#港式料理 #鸡扒饭 #鸡扒 #茶记 #香港风味 #食评 #荣式鸡扒 #烧鸡扒 #香港食评 #foodiehk #良心食评 #真心食平 #好味 #hkfoodieig #foodinhk #hkfoodblogger #hkfoodlover #japanesecuisine #westerncuisine #chinesecuisine #koreancuisine #yummy #delicious #affordablemeals