2015-04-29 1746 浏览
今日系大埔收工,就同同事系附近揾下有咩好食,行过见到呢间几特别既韩国烧肉店,就吸引我地入左去。点特别法?一望埋去有酒吧台,好似酒吧,但其实佢系韩国烤肉店黎。墙身都系街头艺术d喷字同画,有别大部分既韩国烤肉店。店内整洁,位与位之间算阔,不会太迫。椅子冇得埃,系有d唔舒服,但好多韩店都系咁。椅子有样好,打开可放袋呀随身物品入筒。食物种类不算多亦不算少,应有同想食都有。价钱亦不算太贵!前菜,比较喜欢海带,泡菜都唔错。系芽菜有点淡。什锦牛肉拼盘我唔食得牛,但佢睇落好吸引,好新鲜好靓,好好味既感觉。同事们都有叫多碟!什锦猪肉拼盘我之前有上过openrice,见d人大赞五花腩。五花腩 我都觉得ok,唔会太肥,肥瘦适中。但我最钟意食系猪颈肉,d酱料"叶"得好好,食到甜甜地,即单碟猪颈肉食,正鸡肉钟意食鸡既我,餐牌上鸡类唔多,建议可加鸡扒/鸡胸肉。最后单点鸡肉一碟,肉质非常好,虽然觉得略有点咸,有同事唔觉,但我觉得如果可以淡少少会更好。不过由于肉质不错,我都有再叫多点食,正虽然我唔太好海鲜,但都觉得佢到海鲜几大只,都几吸引!海鲜既味道都ok...韩式海鲜煎饼呢个超好食,点埋佢比既酱汁更好食,唔识形容,

店内整洁,位与位之间算阔,不会太迫。
椅子冇得埃,系有d唔舒服,但好多韩店都系咁。
椅子有样好,打开可放袋呀随身物品入筒。

食物种类不算多亦不算少,应有同想食都有。
价钱亦不算太贵!

前菜

前菜,比较喜欢海带,泡菜都唔错。系芽菜有点淡。

牛肉杂锦拼盘

什锦牛肉拼盘

猪肉杂锦拼盘

什锦猪肉拼盘
我之前有上过openrice,见d人大赞五花腩。
五花腩 我都觉得ok,唔会太肥,肥瘦适中。

海鲜什锦拼盘

韩式海鲜煎饼,超好食

韩式海鲜煎饼
呢个超好食,点埋佢比既酱汁更好食,唔识形容,同事们一致极力推介,一试就知!我地都叫3碟食!

泡菜豆腐汤
怕辣既朋友就唔岩饮,佢都有少少辣架。
但我钟意辣,好香好味既泡菜辣,正。
汤亦多料,唔会大大碗水既感觉,正

服务方面。。
佢地几好服务。例如海鲜到 唔知点烧好,会主动过黎教我地点烧,另外见我地个炉lone左,会主动帮我地整走佢。

可能个烧饼,搞到肚冇咩位,下次再系大埔放工时,会再黎试埋其他食物
韩式海鲜煎饼,超好食
  • 猪颈肉