2017-03-21
最近迷上了韩国食物,于是一直同朋友周围去揾特别既韩国餐厅,今次我地就去左呢间广受好评既小火焰餐厅。到步时已经差唔多八点,人比较多,但唔洗等好耐已经可以入座,餐厅环境唔错,装修亦很有韩风味道。咁我地叫左几样野食同野饮,首先黎到既黎系蓝柑白桃梳打卖相十分有趣,味道亦不错,蓝柑同白桃既味几夹,酸酸甜甜咁几开胃。另外到重头戏 - 溶岩芝士炸鸡面包,上网见到人介绍已经觉得好吸引,亲眼见到后更加觉得震撼。面包有成个头咁大,一切开个面包D芝士就系咁涌出黎,D芝士好香好滑,配埋面包简直系一流,另外炸鸡亦系超级好味,外皮炸到脆卜卜,入边既鸡肉都好嫩滑,绝对唔输比韩国地道既炸鸡。将炸鸡点埋芝士黎食亦系另一种享受,绝对系芝士爱好者既天堂。虽然呢道墨鱼汁青口刀切面几入味,D面几爽口,青口亦几鲜甜,但食完岩岩个芝士炸鸡面包已经几饱,最后食唔晒,而且两者相比之下刀切面比较逊色,但钟意墨汁既朋友亦可以一试。整体而言,呢间餐厅既野真系几好食,难怪咁多好评,绝对会再去。如果系钟意芝士既朋友更加要去试一试呢到既芝士炸鸡面包,绝对会一试难忘。
咁我地叫左几样野食同野饮,首先黎到既黎系蓝柑白桃梳打