2019-05-10 30 浏览
今日刚巧经过世贸2楼,见到一间买面包加卖台湾饮品的面包店。同几位朋友就立即入去望一望,见到有好多款特别名称的面包,即刻决定买来试一试。今次我们好疯癫,买咗几个唔同款的面包一齐试,我哋买咗脏脏之胖(即系脏脏包),蘑菇包,极浓乳酪包,酥烤罗宋同芝士火腿牛角包。当然我哋仲试埋佢出名嘅珍珠奶茶同埋鲜醇芋头奶,真系好丰富。先讲蘑菇包,卖相就好似一个蘑菇咁样,食落去其实佢系芝麻包,好多芝麻馅,一咬落口啲芝麻就系我个口度酝酿,好味~之后就食芝士火腿牛角包🥐,牛角包嘅层次好有口感极浓乳酪包,好大份,系三个包形成的,佢个乳酪味好重,个包好松软。到酥烤罗宋,其实就系牛奶包,好浓烈嘅牛奶味,我估计佢个名改为酥烤罗宋,系点罗宋汤黎食,呢个只系估计。最后先食脏脏包,因为食落去系最污糟,所以最尾先食,呢个包劲大份, $39值门票㗎,朱古力味好浓烈,食落口好烟韧,真系好大份,多人食一流,同埋真系食到好污糟,正。珍珠奶茶好特别,特别在佢个茶包仲喺里面,好有茶香味,又够大杯,好饮。而芋头奶,饮落去真系好似食紧香芋咁,同埋免将啲cream好滑,成杯野唔会太甜,都唔差。下次要去继续试其他唔同款的包

之后就食芝士火腿牛角包🥐,牛角包嘅层次好有口感

下次要去继续试其他唔同款的包

• 脏脏の胖