2022-12-16 20 浏览
经过Shibui好多次,今晚终于嚟食到啦。环境好有feel,好有心思同情调,赞赏!带另一半、朋友,甚至一家人小聚会都好好!天气冻好贴心地准备咗暖水,菜牌都系日式小设计!背景音乐都系以柔和为主,好适合小聚会约会。店员小姐姐好好服务礼貌,少见少见!吉列广岛蚝 $65一上台,就听到有人walk in 要近两个小时先有位,好劲!平日full到咁!我地都估唔到!就可以将打席嘅四人枱,摇身一变八人枱。小柠檬件同香草卡夫酱,吉列皮好脆。虽然望落去ho嘅比例唔算大,但系食落去又唔会觉得差太多,可能因为真系脆好快直接捞到落去蚝个位置,无沙干净。三文鱼扒配奶油炖菜伴饭 $168南瓜、西兰花、日本菇、秋葵、茄子同埋洋葱为炖菜,加咗奶油之后成件事减左茄子同秋葵既青味,咁样食饭都唔错。因为朋友有时食茄子会反胃,所以呢个加咗奶油反而佢食到。煎脆左既三文鱼扒,外脆微硬内软返。日本米好烟靭大咬劲。铁板德岛县阿波酢橘鸡肉倍芥末籽忌廉芝士汁 $138呢个上枱咋渣声。鸡肉份量都唔少,都几嫩身带点煎香位。芥末籽忌廉芝士汁就creamy得嚟唔会辣,好友日式西餐嘅风格。
经过Shibui好多次,今晚终于嚟食到啦。

天气冻好贴心地准备咗暖水,菜牌都系日式小设计!

吉列广岛蚝 $65

三文鱼扒配奶油炖菜伴饭 $168

煎脆左既三文鱼扒,外脆微硬内软返。日本米好烟靭大咬劲。

铁板德岛县阿波酢橘鸡肉倍芥末籽忌廉芝士汁 $138

• 铁板德岛县阿波酢橘鸡肉倍芥末籽忌廉芝士汁