2018-04-01 83 浏览
打得边炉又点可以唔食牛㖞!坊间有好多间都唔同部位既牛肉打边炉。呢间癫到汤底都系用牛杂煮嘅🐂有个自助调味料吧,有我最钟意嘅生葱、生蒜、炸蒜、芫茜、辣椒、辣椒油,其实乜都齐。元朗有啲装修打边炉既唔算多,仲要专食牛,有埋怀旧牛肉牌挂晒响度,街市feel,张餐纸推介牛驼峰、尾龙,见到啲名其实都唔知咩黎。咁就梗系睇吓个Pad,介绍得详细啲。呢度有度好有个Pad慢慢睇返肉既简介,同埋有个牛仔样话你知其实系牛边个部位。三个女仔好惊眼阔肚窄,第一转相对保守。叫咗个牛杂汤底先,真心多牛杂。未落其他野已经系咁饮个汤底。三花腱、封门柳、匙柄、牛心定、牛骨髓、佢地堆介牛峰驼、黑百叶、牛肉饺同手打牛滑。见到呢个list都相当牛气冲天😂从肉上嘅花纹可以睇到佢地嘅脂肪比例冇一般肥牛咁高。三花腱好有咬口,封门柳好有牛味,匙柄嫩滑,牛心定爽口,骨髓卖飞佛。一次过叫唔同既部位先食到牛肉唔同既质感,佢地个张餐纸有写埋要碌渌几耐至正👍🏻牛饺同牛滑的确系好味到我地再叫多转🤤上菜快原来佢地有计时,迟上菜有野送俾客,侍应妹妹细心留返张纸贴左响碟肉等我地知食紧乜🤤埋单都几甘buffet价😂
2018-03-18
  • 牛杂汤底