2021-05-04
在这里总会有喜欢嘅食物选择!朋友是这样说的,餐厅在已重建嘅利奥坊附近,一啲都唔难揾,因他的特色之一就系个五光十色嘅招牌,在黑夜里一望就望到它!餐厅内座位都算阔落,工业Feel 主题,够Raw!望望餐牌好快就有idea,先点了个泰式柚子蟹肉沙律,加多个小食拼盘,主食爆炸枫糖三文鱼柳配薰衣草忌廉汁,饮品点冻柠檬一杯。上菜速度唔错,一个接一个,唔会担心上得快食物会冻了,泰式柚子蟹肉沙律上放满了柚子肉同蟹肉,加埋个酸辣汁,真系除了苦味外,一入口就已经可以体验到柚子肉爆开时嘅甜味,蟹肉嘅鲜味,混埋酱汁嘅酸辣味,十分醒神开胃!再来嘅小食拼盘,上面有我最爱嘅柚子鸡翼,外脆内嫩嘅鸡翼上还有香浓嘅柚子酱,还有香脆大条嘅炸薯条,上面沾满了香浓芝士,真系十分惹味香口!除此之外,有酥炸吉列蚝,皮薄咬开时有浓郁嘅蚝味从中涌出,香脆鱼手指配埋沙律酱入口又系一个绝配!主食爆炸枫糖三文鱼柳配薰衣草忌廉汁原来系店舖限定,只有这间先有,三文鱼皮煎得十分香脆,鱼肉肉质刚好入口嫩滑软熟,最特别系上面嘅配料,入口时会有卜卜声嘅出现,估不到呢个创意同口味都十分配合,加埋三文鱼下个牛油薯茸,今晚真系十分满足,连甜品都没有空间了!下
主食爆炸枫糖三文鱼柳配薰衣草忌廉汁原来系店舖限定,只有这间先有,三文鱼皮煎得十分香脆,鱼肉肉质刚好入口嫩滑软熟,最特别系上面嘅配料,入口时会有卜卜声嘅出现,估不到呢个创意同口味都十分配合,加埋三文鱼下个牛油薯茸, 今晚真系十分满足,连 甜品都没有空间了!下次要控制一下先得!😜