2019-11-08
午市$13茶位,平日都几多人嚟饮。过左1330入都坐唔到窗口位添,望下近270度维景系重点,有落地窗感觉开扬多了。多种自选套餐同4-8人餐,得两个散叫啦。原只鲍鱼烧卖皇 $35每次嚟每次都叫,必叫得奖点心。饮茶食鲍鱼几高贵,哈。讲笑啦!鲍鱼都有烧卖咁既高度,比烧卖硬身、比猪肉料鲜润滋补,呵呵。鲜虾菜苗饺 $26黑松露凤眼饺卖晒,呜呜!晶莹带绿,菠菜配虾,唔咸好新鲜!唔错!好似两件蝴蝶粉整成一个小金字塔,几可爱。姜汁鸡包仔 $17姜汁成个面粉包都有。有惊喜有虾仁既,无见过既。又ok㖞,唔会突兀。海螺片滑鸡扎 $26重点系取代左一般鱼肚改成海螺片,海螺片比想像中远,好似咬紧一块鲍鱼片。伪蟹柳代替左火腿条,各边一件滑鸡 痴住豆皮。香芋豉汁蒸排骨 $26芋头细细旧但每旧都好软好粉,入哂猪肉鲜味。未到好好食既芋头,但系水准都好! 排骨好易益味带雪味,虫草花素粉果 $22虫草花、菇菌、芫茜香芹,仲有同虫草花好似颜色既红萝卜丝。蜜汁叉烧肠粉 $26外表豆腐砖咁,重点系咬入去。满旧有肥多瘦蜜汁叉烧,实净好味道。每人两三件无一旧一旧叉烧咁罪恶,哈哈!滋润桃胶炖红莲 $23秋风起润下,适中既甜。红枣去埋籽
多种自选套餐同4-8人餐,得两个散叫啦。
原只鲍鱼烧卖皇 $35
鲜虾菜苗饺 $26
姜汁鸡包仔 $17
海螺片滑鸡扎 $26
伪蟹柳代替左火腿条,各边一件滑鸡 痴住豆皮。
香芋豉汁蒸排骨 $26
虫草花素粉果 $22
虫草花、菇菌、芫茜香芹,仲有同虫草花好似颜色既红萝卜丝。
蜜汁叉烧肠粉 $26
滋润桃胶炖红莲 $23
秋风起润下,适中既甜。红枣去埋籽既话就好,桃胶炖得比屋企整软,好似入味d。
除左睇香港维多利亚港之外,重点有wifi用,岩我爆哂data既人。