2023-06-14
🟠 招牌威士忌BBQ猪扒饭($63)呢个猪扒饭系好似一个便当咁,相当精致🤓猪扒同饭既份量都唔少,而且仲可以多饭,岩哂大食既人🙈佢既猪扒相当嫩滑,而个酱汁就系有bbq酱汁感觉加少少威士忌味,加埋饭一齐食,酸酸甜甜,好好味😚仲配有少少配菜🟡猪榴弹(双层手打猪柳芝士汉堡)($63)呢个汉堡既双层猪柳色泽靓,咬落都一样好嫩滑,仲有爆汁感😎包口感烟韧,生菜同蕃茄中和番,感觉唔会好肥腻👍🏻酱汁拣左黑松露山葵汁,个汁都几特别,唔会话山葵好辣感觉🟢双重特务H&M ($38)呢个其实系自家制薯蓉拼肉丸,配烧汁或越式水咖喱。要好推荐呢3粒肉丸,好有惊喜,非常大粒。咬落去口感软,劲juicy,有洋葱系肉丸中增加口感,调味够惹味😻薯蓉就好柔滑,有口感。🔵金手指(猪扒薯条)(香辣汁)($38)呢个猪扒薯条其实就好似炸猪扒咁,不过就整到薯条形状咁。个猪扒入口超级外脆内软,juicy到不得了😍个香辣汁望落好似千岛酱汁咁,但都几香辣,超级惹味😽环境方面,装修非常型格,系参考左Kingsman🕴有睇过既人一定好有共鸣,令人好似置身其中咁。顺带一提,佢既餐牌亦好有连贯性,都系特务餐,简直令人觉得自己都做紧特工咁😝性价比系
🟡猪榴弹(双层手打猪柳芝士汉堡)($63)
🟢双重特务H&M ($38)
🔵金手指(猪扒薯条)(香辣汁)($38)
性价比系港岛区黎讲都好抵食,好味之外,份量亦够哂饱
地址:上环苏杭街93号东利商业大厦地下2号舖