2022-08-24 74 浏览
讲起汉堡,你会谂到D咩野?和牛汉堡,鱼柳汉堡?今日之前我都系禁样谂,直至我泥左pigsman之后,有D打转我既思维。Pigsman主要卖ge 野食主部都系猪,有主食同小食,主食之中又分饭,汉堡同埋多士。今日我想试下D特别野,就无食到饭,试下汉堡。小食就叫左猪手指。先讲下个汉堡先啦,我叫左个猪榴弹,姐系双层猪柳汉堡,一直以泥我对猪柳既好感都麻麻地,可能系因为我食得太多劣质既猪柳,佢地俾我既感觉就系又干又好咸。点知我食左个猪榴弹之后我刷新左我对猪柳既认知,佢1D都唔干,仲好JUICY,而且佢有厚度,唔系好似咬紧纸皮禁,味道又唔系得个咸字,而系刚刚好,即使只系食猪柳都唔怕太咸,实在系难得!呢个猪手指,一开始我以为系猪排条,份量又唔会多得去边啦。点知原来好佛心,个量多到系out of 我既expectation,食左成餐都食唔晒!不过得个量就无用既,味道呢?咬落去就感觉到,D猪肉条唔系劣质野,无雪味,外脆内软,又有肉汁。如果觉得就禁食太干,唔紧要,配埋佢俾个个酱就岩岩好,补足埋猪手指最后缺失既甜味,如果俾我去多次,我一定会叫多次个猪手指!