2018-03-19 595 浏览
今日我地一行四人去到海港城,第一次行LCX入面新开延伸既部分,哗,发觉原来呢度多左好多餐厅!行过见到呢间羲和雅苑,主打北京菜,见佢装修得好令,决定试一试😆入到去员工马上就递上餐牌,同我地介绍菜式。我发觉呢度有好多特色既菜式,好多都未试过甚至未听过!为食又肚饿既我地于是忍唔住叫左好多野🙈上菜速度算快,落单十分钟后,店员先送上4样前菜小食:清酒盐水鹅肝,动感豆腐,百年酱肉及麻辣海蜇头。特别推荐麻辣海蜇头,麻辣得黎海蜇头都好爽口,极之开胃!盐水鹅肝好有中西合璧既感觉,咬落去鹅肝味四溢,鹅肝爱好者必试(虽然价钱较贵)!动感豆腐都煮得香滑,$38黎讲性价比极高。之后就开始上主菜,野食基本上一轮接一轮上,无乜冷场。期待已久既烤鸭上台!店员为我地介绍食唔同部位建议既配料同食法,可配爆炸糖亦可以传统地配上酱汁连京葱食用,新鲜感十足👍🏻另外张氏狮子头都令人眼前一亮,用左的骰既砂壶装住及配埋一小份白饭,好精致。汤品方面试左黄扒鱼肚同埋松茸素佛跳墙,鱼肚爽口及充分吸收左汤既味道,而至于佛跳墙都浓郁既!整体来说对今次羲和俾我既感觉好好,老实讲价位唔算贵,以相同价钱比较质素比其他同类型餐厅优胜👍🏻下次黎开海港城

整体来说对今次羲和俾我既感觉好好,老实讲价位唔算贵,以相同价钱比较质素比其他同类型餐厅优胜👍🏻下次黎开海港城一定再食😄

麻辣海蜇头
百年酱肉