2019-07-08
喺铜锣湾开咗一间食鸡翼嘅铺头叫鸡翼山,个名好特别而且装修好靓,我好钟意食鸡翼,当然要来朝圣一下啦。之前已经听朋友讲过鸡翼山嘅鸡翼,全部都系新鲜炸起,所以热辣辣,而且口味又多,又独特。$118/12件(任选三款口味)+饮品04. 港式避风塘蒜香03. 黑松露蒜香武士09. 鼠尾草咸蛋黄哥青苹果薄荷冰绿茶佢哋出咗唔同嘅套餐,随意配搭,咁就可以一次过试唔同味道啦。鼠尾草咸蛋黄歌,面有浓厚嘅咸蛋黄酱,好香好夜魅,尤其是依家兴咸蛋黄嘅食物,未食过嘅一定要试吓。黑松露蒜香武士,听个名都知道又开胃又流口水,钟意黑松露嘅朋友千祈唔好错过,真系好悭,再加上蒜香嘅惹味。我最钟意嘅系港式避风塘蒜香,上边有避风塘嘅配料,加上鸡翼咬入去入边亦好有味道,好入味。系3款中我最爱食嘅,下次我都会再encore呢一款。仲有好多其他嘅口味,下次一定要食埋。同埋encore港式避风塘蒜香。我觉得最适合系开party一班人一齐食,或者唔想食淀粉质时候嘅最好选择。 #kanaka独食 系列- [ ] 独食气氛:有企位,而且空间够大,一个人食都唔会尴尬- [ ] 独食配合:买完飞,可以喺猪仔灯度坐一阵,之后就可以食,食唔晒,店员
$118/12件(任选三款口味)+饮品
04. 港式避风塘蒜香
03. 黑松露蒜香武士
09. 鼠尾草咸蛋黄哥
青苹果薄荷冰绿茶
佢哋出咗唔同嘅套餐,随意配搭,咁就可以一次过试唔同味道啦。
#kanaka独食 系列
- [ ] 独食配合:买完飞,可以喺猪仔灯度坐一阵,之后就可以食,食唔晒,店员会帮你打包。服务非常满意。
- [ ] 独食份量:12件好大份,一个人有啲食唔晒,可以尝试叫六件鸡翼
- [ ] 独食价钱:抵食, $118有12件,口味独特嘅鸡翼
—————————————-
身边越来越多朋友钟意独食,社会亦开始出现独食文化혼밥,有见及此,经常独食嘅小编决定多啲写一系列嘅《一个人食饭》,以方便经常独食嘅朋友做参考,希望大家多多支持我,follow我,或者俾个like我。你对我嘅支持好重要架。谢谢你。 ❤️