2024-08-27
小妹今日黎到大角咀揾野食😍 见到呢间台式餐厅坐满人,感觉好受欢迎😎当然要入去一战吓啦😍 呢间台式餐厅有多款食物选择,当中有吐司 🍞手工卤肉饭🍱牛肉面🍜蛋饼🫔等😋 款款都好吸引🤤店内亦比人觉得好干净,店员亦有礼貌🐒台式肉蛋芝士吐司🍞呢款吐司一上台见到份量好大,猪扒松软,咸中带甜,连埋芝士混合起来,口感丰富~加上吐司烤过后口感好香脆😆芝士吞拿鱼粟米蛋饼🫔配上芝士🧀粟米🌽既蛋饼,完全感觉唔腻,吞拿鱼足料,每啖都食到吞拿鱼与粟米🌽交替🤗小食甜不辣🫓一共3嚿,每块都大块🤣 有手掌🖐️咁大🤭 烟韧得黎又带点酸酸甜甜,非常惹味🫶🏻花枝丸配准盐🍡一共5粒,每粒即叫即炸,热辣辣,咬落去时感觉到外皮香脆,内里爽口弹牙,好爽口😬夜市虾卷🦐一共三条,以长条形呈现,同埋系炸物,味道相当不错🤩手工卤肉炭烧猪颈肉便当🍱即叫即做,香浓且微甜既卤肉酱汁,淋上白饭,味道一流😋配上两大块猪颈肉份量十足,猪颈肉嫩滑多汁,与出面餐厅🍴的猪颈肉有所不同🤗饭量十足,仲有好多配菜,如:菜,粟米粒🌽,粉丝等,超级丰富❣️桂花罗汉果梨茶🌼🥤呢间餐厅🍴既台式饮品原来都系餐厅自家制,沿用台湾出品既材料炮制,呢杯带有阵阵淡雅既桂花香气,配上清凉既
台式肉蛋芝士吐司🍞
芝士吞拿鱼粟米蛋饼🫔
小食
甜不辣🫓
花枝丸配准盐🍡
夜市虾卷🦐
一共三条,以长条形呈现,同埋系炸物,味道相当不错🤩
手工卤肉炭烧猪颈肉便当🍱
桂花罗汉果梨茶🌼🥤
呢间餐厅🍴既台式饮品原来都系餐厅自家制,沿用台湾出品既材料炮制,呢杯带有阵阵淡雅既桂花香气,配上清凉既罗汉果,味道特别得黎又好夹,食咗咁多炸物绝对要下火~
冬瓜茶(冻)(健康少甜)🫒🥤
甜度固定,冬瓜茶清新温和解暑,味道唔甜又好饮🤫
小妹呢排未有假期可以去台湾旅行,唯有系香港发掘平价好食😋台湾菜,呢间都感到有惊喜,又要推荐比大家啦🥳