2019-07-26 88 浏览
今晚同老公行旺角见肚饿就近近地见到有间拉面食🍜一于入去试吓先😻一入到去铺面好有日本特色🎏坐低前叫咗两个拉面套餐😋好多人排队食,佢最特别系有部机先买票,再入去坐低食,同日本的拉面店一样🍜我叫咗虾味噌豚骨拉面,配料有樱花虾、日式叉烧、糖心蛋、葱和粟米,汤底配上味噌,加埋樱花虾的鲜味,出来的味道果然与众不同,我挺喜欢这口味,糖心蛋仲系流心爆正😋另一个我叫咗豚骨拉面🍜拉面的汤底用上豚骨炮制白色浓浓的汤,配料有日式叉烧、糖心蛋、葱和黑木耳,拉面好弹牙,汤底好浓厚猪骨味😋日式叉烧系厚切,口感丰富😋小食我哋叫咗日本特色饺子🥟日式饺子大小刚好一口一只😋饺子皮煎得好脆👍🏻小食我哋还叫咗🦞小龙虾蟹子沙律🥗自家制的沙律果然有特色,用紫菜包住黎食,口感真的不错😋小龙虾肉仲好弹牙👍🏻仲有芽菜,蒜茸,酸萝卜丝,辣椒粉可以加落拉面🍜真系好细心👍🏻最后配上一杯冰冻麦茶🍵真系爽爆😻这间餐厅好有日本特色🎏拉面性价比都好高🍜所以排晒队🤣

日式叉烧系厚切,口感丰富😋

最后配上一杯冰冻麦茶🍵真系爽爆😻

这间餐厅好有日本特色🎏拉面性价比都好高🍜所以排晒队🤣