带狗狗出去玩,当然最重要就系要去揾间Pet Friendly餐厅,即刻上网揾到间系附近嘅墨西哥菜餐厅,所以就去食个午餐兼劲打卡。餐厅以仙人掌作主题,装修充满墨西哥风,分为室内同半室外范围。与狗狗同行被安排坐系半室外座位,但感觉都唔错嘅,Chill 得嚟又几有特式。我地就叫左两个Lunch Set, Upgrade左配有餐汤同Mocktail。难得嚟食墨西哥菜,就当然要叫埋著名小食Taco嚟食啦!先嚟两杯Mocktail,我𠮶杯系 BRFORE DATING,以柚子味为主再加上柠檬汁,好清新嘅感觉。大少嘅就系ROMANTIC,以荔枝汁配石榴汁,大少话佢个荔枝味好香,大赞好饮哦。当然…唔止好饮,仲好啱打卡添。是日餐汤系龙虾汤,汤质感偏向浓稠,入口超香浓嘅能虾味,啖啖充满鲜味,口感非常丰富。Taco我地就叫左手撕猪同埋三文鱼&粟米,单睇外表都已经非常吸引,两款馅料嘅味道都好好,脆脆嘅外皮再放都满满又丰富嘅馅料,咬一啖就已经好满足。店员哥哥仲教我地食嘅时候加上地道墨西酱嘅,更加可以带出Taco嘅风味。我嘅主菜就系 烧盲曹鱼炖什豆菠菜配墨西哥酸浆酱,由于个酱汁系带点辣,店员哥哥知道我地唔太好辣嘅

我嘅主菜就系 烧盲曹鱼炖什豆菠菜配墨西哥酸浆酱,由于个酱汁系带点辣,店员哥哥知道我地唔太好辣嘅时候,就主动帮我地改用鲜红花忌廉汁,细心度真系要俾个like佢呀!估唔到盲曹鱼系咁大条,而且个鱼肉好滑身,加埋个什豆菠菜蓉一齐食,个味道都几得意。

大少就叫左安格斯牛肉汉堡,真系劲大个嘅汉堡,超Juicy嘅汉堡扒、仲有滑滑嘅芝士同埋新鲜嘅生菜蕃茄,好多料好满足,入口好有层次好丰富呢。另外佢配嘅炸薯角都唔错,油少少佐炸刑到外脆内软,好味到停唔到口。

我觉得依间可以话系坚Pet Friendly,因为佢地有Pet Menu提供,咁主子唔止系陪食打卡咁简单,绝对系要大力支持有心以宠物出发嘅餐厅呀!

2024-07-23
午餐