2019-08-24
作为港岛人,好日都唔去一次荃湾,难得今次入黎揾朋友,紧系要揾间甜品试下🤘🏻-今次拣哩间系因为见到佢都几多好评,同埋好多好多好多唔同款色嘅甜品可以拣,所以就决定要try try佢☺️-入去舖面唔大,坐得有少少迫,下午茶时段无人等先可以坐耐啲,相信夜晚黎应该就系食完即走嘅节奏😗-焙茶心太软🍵🍫作为心太软控嘅我都哩个几有惊喜☺️绿茶抹茶味就见得多,焙茶就少见啦~几中意佢保持到焙茶嘅茶甘味,唔会过甜🥰配埋个雪糕一热一冻正到无朋友!隔离仲有够焦糖脆脆,令成碟野多左种口感😛唯一系觉得心太软个蛋糕如果可以薄返啲就更好👍🏻-杂果厚pancake🥞虽然佢从来无话过自己系梳乎厘pancake,但张相睇落好似,难免会令人同梳乎厘pancake比较🙈如果以厚pancake黎讲,算系做得唔错,厚得黎唔会太实,又几有蛋香😗但未算好特别-整体甜品唔错嘅,其他野例如窝夫个啲都好吸引,可以再试🤗-Aroma (荃湾)好味度: 7/10抵食度:6.5/10回头度: 7/10
焙茶心太软🍵🍫
唯一系觉得心太软个蛋糕如果可以薄返啲就更好👍🏻
杂果厚pancake🥞
整体甜品唔错嘅,其他野例如窝夫个啲都好吸引,可以再试🤗
Aroma (荃湾)
好味度: 7/10
抵食度:6.5/10