2022-09-19
Obar restaurant and bar - 大坑去到天后大坑揾野食,经过一间门口好特别既餐厅,佢只门系气水机咁。由于太吸引,所以一于就入去试下,食个lunch。lunch set都几高质,餐厅环境同装修都好正,播住韩国音乐,非常放松。佢个lunch set 包前菜、餐汤同饮品,于是叫左一个韩式炒猪肉及泡菜煎饼黎食下。韩式炒猪肉 $79猪肉份量好够好大份同辣辣地,椰菜配埋啲辣汁几送饭,肉的量都原是,值得一赞,不错。泡菜煎饼 $70煎饼个边煎得好香脆,满满的泡菜味。送上时,餐厅已经细心地切好哂,煎饼粉浆煎啱啱好唔会食到好粉。佢仲配左一个酸酸地既酱汁,都唔错几开胃,不过都系就咁食好食啲。跟餐送埋嘢饮于是叫咗菠萝梳打同米酿。菠萝特饮个杯劲得意真系成个菠萝形状,饮落都唔会太甜啱啱好。第一次叫米酿饮,原来入边真系有一粒粒米会饮到,但系又唔会觉得好奇怪,唔错。总结,性价比都几高,食物质素都唔错,环境装修都好靓好特别,下次经过大坑可以值得试试
韩式炒猪肉 $79
泡菜煎饼 $70