2019-08-09
屋企行过两条街就系何文田,间唔中都会去睇下有咩好野食,今晚经过呢间cafe觉得几有feel就坐低左。霓红灯造成既招牌,就咁睇仲以为系酒吧。门口有室外位置,我谂等到天气凉啲坐喺呢度饮杯咖啡,思考下人生都几chill🚬店主好有心机,用上唔同摆设同装饰品,好似屋企既后花园,俾人感觉好舒服又温暖。餐厅主打3D拉花咖啡,另外都有西式食品,仲有提供lunch set同tea set。不过可惜今晚咖啡师收左工,唯有叫其他饮品。荔枝玫瑰梳打,颜色好靓,荔枝味清甜,加埋原粒荔枝肉同荔枝花瓣,少女感十足。柠檬薄荷梳打,酸酸甜甜加埋薄荷好清新。香辣蒜片鲜蟹肉意粉,原来系炒意粉!蒜香再加辣椒好惹味,意粉炒得干身👍🏻入口淡淡蟹肉。蟹肉杂菌意大利饭,呢个饭材料好丰富,有蟹肉既鲜味又有菇既香味,我中意佢唔系落重忌廉既意大利饭,更能食到食材既原汁原味渗哂落每粒饭。不过可能因为小店人手不多,要比啲耐性等食物啊🤣
霓红灯造成既招牌,就咁睇仲以为系酒吧。
柠檬薄荷梳打,酸酸甜甜加埋薄荷好清新。
不过可能因为小店人手不多,要比啲耐性等食物啊🤣