2019-08-13 44 浏览
上次食表叔火锅既时候见到隔离有间小店好多好多访问 又贴住full house😂要知道系一条食街 仲要平日full house 系一件超级难既事 所以即刻book黎试下先😏一坐低姐姐已经过黎介绍下今日有咩新鲜个啲佢介绍今日off menu有风干火腿卷法国春鸡做左功课既我 知道呢到鱼子系出名既所以就决定要一人份既鱼子餐同埋姐姐介绍既春鸡试下先😁😁姐姐仲推荐话清酒系佢地自己入货 所以价钱会比较合理 我地都拣左一枝细既试下 酒我晤识 不过开呢枝都几易入口😂首先有鱼子三重奏我最钟意食薯仔沙律 呢到够晒邪恶 酱好多另外配埋蟹肉同鱼子食 蟹肉够晒鲜甜 鱼子酱咸香味好重 非常好👍餐汤系南瓜汤 我钟意个汤有质感 仲食到一粒粒南瓜 同埋汤好甜 我好满足沙律都几好味 另一重点系鱼子酱餐入面既意粉厨师会自己出黎用一旧干鱼子直接磨上去份量仲要超级多 一啲都无省料 厨师话呢个干鱼子系今年佢地厂房既最新产品 一旧价值要成一万八千蚊😯😯😯😳😳甘真系要试清楚啲😂 个意粉个cream base系比较淡口 其实都岩 配鱼子酱呢啲比较咸香既野 可以balance番 意粉仲有一啲虾 虾系薄薄的 份量好多 但原只会更满足😂😂最后
上次食表叔火锅既时候见到隔离有间小店

厨师话呢个干鱼子系今年佢地厂房既最新产品
一旧价值要成一万八千蚊😯😯😯😳😳
甘真系要试清楚啲😂

最后系烧春鸡
质地好嫩滑 配埋自家制既柠檬酱 能够balance番刚才食物既油腻感👍👍👍
但比我expected份量有啲少 大食少少既男仔就未必够啦