2021-09-12
去到葵广都系扫街多,今日行到攰攰地就试下有得坐既小店—百味川,店面细细主打川式粉面,亦有小食选择✅鲜茄酸辣鱼米线夏天就系食酸酸辣辣最开胃,加$2就可以转配鲜茄酸辣汤底,呢个汤底真系好岩夏天食,唔会觉得腻,鱼肉冇骨啖啖肉,食到茄香带少少既辣味,就算平时唔食惯辣都会食得到😋✅沙嗲汤底牛肚猪耳墨丸米线呢度既汤底选择多,今次想试特别啲既,拣左沙嗲汤底,食第一啖就觉得似食车仔面个种沙嗲汁,够哂惹味,配料可以自选,麻辣猪耳整得好爽脆,牛肚焖得够冧,墨丸弹牙唔粉口,选择仲好多✅麻辣手撕鸡辣度冇得拣但唔会太辣,真系做到麻辣风味,加埋少少爽脆既青瓜丝减低腻感✅炸韭菜饺一份3只,岩哂胃食又惊食吾哂既朋友仔,就算一个人黎都可以ko到,呢度既饺子皮系偏厚个种,配埋酸甜酱减低腻感,香口又饱肚✅樽仔奶茶估唔到呢度可以转配无冰既樽仔奶茶,饮落有惊喜,茶味香浓,甜度适中,值得推介👍🏾🌟钟意多款选择既朋友仔可以试下呢间餐厅,有多款配料同特式汤底选择,今次试左既鲜茄酸辣同沙嗲汤底都唔错😆
✅鲜茄酸辣鱼米线
✅沙嗲汤底牛肚猪耳墨丸米线