你可能会问,点解一间快餐店都可以讲服务?不过呢度应该系我人生经历过最垃圾既一次餐饮服务😄 当时系4点,无咩人,但系果位收银姐姐似乎好唔耐烦我地企左喺侧边睇menu ,而唔上前嗌嘢食,系咁大叫next please!!🤩🤩明明我同你有保持最少1.5米距离,又无塞住后面,净系企喺左边角落,无企喺你正前面阻住你收钱,点解你要咁激动?🤣🤣🤣睇左3分钟menu,我地终于走上前叫嘢,我地已经喺你正前方,你仍然用你洪亮声线大叫左一句HELLO!!!你令我重新定义左一句普通greeting既意思,原来可以如此感情丰富,将我从睡梦中惊醒,仲叫醒埋我嘅祖宗十八代,逐一问候。***之后我用英文问咗一句,「奶昔可以mix㗎可?」你用咗两秒反咗一下白眼,讲左一句yes。感觉自己好似走咗入neflix啲校园主题剧,自己系个主角,然后比入面个吹紧吹波胶既mean girl藐视🥰🥰。如果大家想亲历「奇」景,记得去湾仔fiveguys见识下🎊***叫完嘢,我地揾左张四人枱摆低左个袋谂住坐低。扫地姐姐呢个时候讲左一句excuse me,请我地行开比佢扫地。有人清洁系好事,奈何我今次都遇到两只飞飞想同我地争食物。其实个地只

***
叫完嘢,我地揾左张四人枱摆低左个袋谂住坐低。扫地姐姐呢个时候讲左一句excuse me,请我地行开比佢扫地。有人清洁系好事,奈何我今次都遇到两只飞飞想同我地争食物。其实个地只不过有啲面包碎,不过鉴于姐姐嘅执著,佢将每一张凳拉开,果时我未拎走自己袋嘢。个食客摆低嘢准备坐低,你居然叫我行开比你扫地?劲尴尬,完全唔知你想我企边度😅😅😅最后佢将所有凳拉返埋,好似当我透明咁😀😀😀之后食食下都有走过黎扫枱底,究竟佢下一步系咪要扫埋我走?
***
总结:milkshake有得mix几特别 几好味 burger就一般 服务就最top😜(其实金头发个姐姐好好人 喺我地睇menu果阵行开左)

2020-04-29