2022-06-22
同事系奶茶控, 话带我哋去食一间奶茶好正嘅餐厅,于是约左黎呢度食lunch。 餐厅嘅座位好少,所以侍应动作好快, 会提你快啲谂好落单。 我就叫左黯然销魂饭配冻经典奶茶,以及黑松露炒滑蛋多士配沙律菜。黯然销魂饭, 其实就系半熟蛋叉烧饭, 谂住间餐厅只系奶茶出名,无谂过个叉烧饭都唔错, 叉烧嘅边边烧到有小小焦脆,肉质都算嫩唔会太柴,容易咬口,配上半熟既煎蛋,蛋汁配上叉烧汁,既好食又下饭,加上本身份量就唔算多,好快成碗饭食晒。黑松露炒滑蛋多士, 呢个系惊喜,佢系即叫即整, 而且因为佢系 open kitchen,你系会见到师父系你面前整完叫你拎。 炒蛋真系好嫩滑好嫩滑, 配上黑松露嘅香味, 黑松露嘅份量可见地比想像中多。 由于系即刻整起,炒蛋热辣辣又滑捋捋, 简直一流。冻经典奶茶, 我其实唔系特别好识饮奶茶, 但呢一杯我真系觉得几好饮, 茶味好香, 啲奶亦都好幼滑, 味道甘甘地但又唔涩, 会想encore。PS 由于间餐厅座位好少 ,只有两张枱可以book, 但book唔book到都要睇老细心情同通唔通融,我地今次四个人就好好彩成功book 到