2021-06-28 59 浏览
今日去开北角某店舖买书,听说呢度附近有间知粥尝乐,啲粥系好香浓香滑㗎!好想试下呀~而且我都系一个知足常乐嘅人。😂环境好光猛,冷气又够,地方都好开扬呢!侍应生又好有礼貌。一坐下就望见一张poster好吸引啊!写住现磨豆浆。当然要试下呢!现磨豆浆必试👍新鲜就是健康👍热辣辣好滑好香,好传统系用碗装住呀!可以唔落糖饮更加尝到香豆味。( 推介)话明系知粥尝乐,梗系要食番碗粥啦!生滚鱼腩粥~$45粥好绵入口非常热要小心呀,鱼腩好鲜,味道咸淡啱啱好。(推介)本人觉得食粥一定要配肠粉,我哋就叫咗个 罗汉斋肠粉~$31好大块肠粉,内里有粟米芯,云耳仔,萝卜 沙葛冬菇洋葱,减淡味道又好爽口,仲有配埋个煎堆, 一开四件,芝麻香脆糯米又软淋,不油呢,我食咗三件,哈哈。我哋仲叫咗个精选晚餐~$95火山石烧美国特级牛柳配白饭及沙律外型好吸引圆碌碌涨卜卜,烧石预热温度掌握很好呀,食到最后𠮶件牛肉都系热嘅,牛柳好嫩滑肉味又香浓又好juicy呀,餐厅有呢样高质,价钱又唔贵,物超所值。正(推介)总结~知粥尝乐有惊喜食完好知足。👍👍

环境好光猛,冷气又够,地方都好开扬呢!

侍应生又好有礼貌。

一坐下就望见一张poster好吸引啊!

写住现磨豆浆。当然要试下呢!

话明系知粥尝乐,梗系要食番碗粥啦!

生滚鱼腩粥~$45

本人觉得食粥一定要配肠粉,我哋就叫咗个 罗汉斋肠粉~$31

我哋仲叫咗个精选晚餐~$95

火山石烧美国特级牛柳配白饭及沙律

总结~知粥尝乐有惊喜食完好知足。👍👍

2021-06-24
  • 现磨豆浆