今日年初六, 晨早就去左大角咀拜年, 拜完年之后, 2个人就谂住系附近揾野食, 见到呢间有人排队, 心谂应该唔差, 就试下啦!虽然铺面细细, 坐位唔多, 但都坐得舒服, 排队客有大部份是外卖! 我坐在门口厨房玻璃门前的高枱, 背著大街, 天气凉凉, 感觉写意。我被贴在玻璃上宣传的中式汉堡(rice burger)包吸引, 有海南鸡饭汉堡、北菇滑鸡饭汉堡及窝蛋芝士肉汉堡。三样都咁吸引,最后我拣左窝蛋芝士牛肉汉堡! 个burger好大件足料, 最抢镜系原只窝蛋系个burger 入面! 块牛超厚身! 牛肉质地同口感滑, 不会好干的那种, 混入芝士同饭一齐咬入口,哇! 正wor 窝蛋牛肉饭的新食法😁extra 系套餐的热茶系我喜爱的Twinings Tea跟餐亦可选择薯条、沙律或奄列, 由于新年食野唔想咁热气, 所以拣左沙律。 个沙律都好足料, 且用料新鲜有诚意有

窝蛋牛肉饭的新食法😁

extra 系套餐的热茶系我喜爱的Twinings Tea