2022-07-19 120 浏览
#特色主题冰室 柠檬🍋冰室,一听就知系以柠檬做主题嘅冰室,店内装潢都用返黄色切合,令餐厅环境感觉好有生气~  ✨特餐 真•鲍鱼火腿丝捞一丁 配黑松露炒蛋及丹麦多士 $𝟓𝟖 第一次食有鲍鱼嘅捞丁,个配搭又几夹🤣 捞丁麻油味偏重,适合麻油爱好者。黑松露炒蛋好香松露味,但略嫌炒蛋偏水状,蛋味唔系好重🤔 丹麦多士就好脆,而且好重牛油香味,味道唔错☺️  ✨冰镇水果咕噜肉 $𝟔𝟓 一大盘冰冰镇住啲咕噜肉,上碟个吓大到吓亲我哋🤣 味道食落同普通咕噜肉一样,冰镇后外冷内热令到个皮更加脆身,而且水果份量都几多,酸酸甜甜嘅菠萝配埋啲青椒,夏天食好开胃🤤  ✨瑶柱福建炒饭 $𝟓𝟖 福建炒饭一碟分量偏多,见到佢啲酱汁都琴过晒啲饭,好足料👍🏼 香味十足,但略嫌口味偏淡,重口味人士表示想食返咸少少🤣  ✨趣趣华田 跟餐 +$𝟖 超大杯嘢饮🤣 面头都落左劲多脆脆,成杯饮完好满足🤤  ✨华田红豆冰 (沙冰)  跟餐 +$𝟏𝟐 红豆同华田味都劲浓郁,而且有劲多红豆粒🫘,大大杯好抵饮,但系饮落唔算太冻,唔多似沙冰🤣  味道:𝟖/𝟏𝟎  性价比: 𝟖/𝟏𝟎
#特色主题冰室

黑松露炒蛋及丹麦多士
真•鲍鱼火腿丝捞一丁

✨冰镇水果咕噜肉 $𝟔𝟓

✨瑶柱福建炒饭 $𝟓𝟖
瑶柱福建炒饭

✨趣趣华田 跟餐 +$𝟖
超大杯嘢饮🤣 面头都落左劲多脆脆,成杯饮完好满足🤤
趣趣华田

✨华田红豆冰 (沙冰)  跟餐 +$𝟏𝟐