2021-09-27 1006 浏览
好耐之前食过胡炉,觉得佢系一间食材高质嘅火锅店。喺大趋势之下原来而家都稍为改变左模式,做一个半放题嘅火锅,包括定量提供既海鲜拼盘及肉类拼盘等,讲真其实放题都食唔到好多嘢,我比较重质不重量,所以半放题认识比较适合我!我哋今日比较早到, 7:30前离座有优惠价$238 ,都几抵!任点火锅料嘅选择都唔少,如果想再特别啲仲可以加钱叫单点火锅料~坐低之后拣咗汤底,店员就先送来一只大大只嘅面包蟹,蟹盖入面超级多膏,钟意食蟹膏嘅人岩晒,真系有惊喜!我哋拣咗出边比较少见嘅卜卜蚬锅,汤底入面加入左大量嘅黑白胡椒,非常浓郁,蚬肉亦都新鲜,我哋食晒所有蚬之后就可以加汤打边炉。时令海鲜拼盘,睇得出选材优质,唔系任叫嘅质素果然系高啲!肉类拼盘包括有澳洲和牛、牛舌芯片及黑毛猪豚肉,钟意食牛舌嘅我就最爱牛舌心,因为系成条牛舌入面最嫩滑嘅部份!其余嘅和牛及黑豚肉片都好有肉香味。套餐提供嘅仲有手工丸饺拼盘,全部都系餐厅自家制作,食材用料嘅质素及制作都显出餐厅有用心做好食物!食到嚟呢度其实我哋都已经有七至八成饱,其余嘅任点火锅我哋只系略为叫咗啲豆腐及蔬菜类就已经好饱啦
好耐之前食过胡炉,觉得佢系一间食材高质嘅火锅店。喺大趋势之下原来而家都稍为改变左模式,做一个半放题火锅,包括定量提供既海鲜拼盘及肉类拼盘等,讲真其实放题都食唔到好多嘢,我比较重质不重量,所以半放题认识比较适合我!

时令海鲜拼盘,睇得出选材优质,唔系任叫嘅质素果然系高啲!

2021-09-26
  • 时令海鲜拼盘