2024-05-16
同老公去咗一间一直想去好耐嘅印度菜,历史悠久嘅印度素菜,好多特色地道孟买小食。这里装修好靓,用了很多特色厨具装师,七彩缤纷,座位也非常舒服。🔶Pav Bhaji 🔶用多款香料煮成混合蔬菜泥,配以牛油餐包,可加点洋葱、柠檬,用餐包夹住来吃,呢个太好食,如果可以多2 个餐包就好😄🔶GDA Pattice 🔶摆盘好靓,用架车仔装住,个马铃薯馅饼仲要系心型,仲会配埋鹰嘴豆泥同洋葱,点少少酱食,呢个好足料饱肚我食半旧已经觉得好饱。🔶Veg Manchuria Gravy 🔶把蔬菜搓成球状沾粉再油炸,用辣味蒜蓉酱调味,酱汁好浓好惹味,有啲似「红烧狮子球」嘅印度版,呢度菜偏辣,一路食一路想饮嘢。🔶Paneer Tikka Lababdar 🔶印度咖喱咁出名一定要叫,番茄玛莎拉咖哩吃起来香料味丰富,有蕃茄为基底带一点点甜令整体更加和谐,Cottage cheese 好香浓口感绵密。🔶Truffle Ghee Kulcha 🔶有咖喱一定要叫埋薄饼,烤饼外脆内软,带有少许黑松露 & 芝士味,用来点咖喱真系绝配。🔷Pistachio Milkshake 🔷Strawberry Milkshake 叫左2 杯
🔶Pav Bhaji 🔶
🔶GDA Pattice 🔶
🔶Veg Manchuria Gravy 🔶
🔶Paneer Tikka Lababdar 🔶
🔶Truffle Ghee Kulcha 🔶
🔷Pistachio Milkshake
🔷Strawberry Milkshake
叫左2 杯好靓嘅Milkshake ,开心果味香浓,食完辣嘢饮有啲解辣效果。
呢度除了印尼人仲有唔少香港人帮衬,中午时段都多客人,食物高质有特色,员工亦好Nice