上环真系好多特色餐厅 今日肥Glor就嚟到位于上环站C出口附近嘅一间印度餐厅 好多人对印度餐厅都有好多误解 以为所有嘢都好辣 但其实大部分都唔辣嘅 主要系会用好多唔同种类嘅香料去煮!老板非常友善 会主动过嚟介绍吓Menu 问我地食得惯唔惯~餐厅环境非常宽敞舒适 好适合一大班朋友嚟聚会!*Chef’s suggestion - 2 people set $348·Soup好浓胡椒味嘅青豆汤 加埋啲cream 真系好浓味同好香豆味 所以最后都系忍唔住饮哂👏🏻·Potato cakes口感非常丰富 有唔同大小嘅薯仔粒同埋洋葱 酸酸辣辣加上胡椒味 够晒惹味!餐厅有提供两款酱料 大家都可以试下~肥Glor就觉得唔使点酱都好够味👍🏻·Grill salmon (Norway)用铁板上 热辣辣 三文鱼肉同皮都煎得香脆 旁边嘅配菜同调味料有效去除鱼腥味 加上柠檬汁 正呀👍🏻·Brinjai Masala印式烩茄子 好大份 超级香 撕爱一条条咁食好爽啊~用嚟捞饭一流👍🏻·Chicken Madras估唔到碟咖喱鸡入面有成10旧鸡 肉质鲜嫩 仲要无骨 一啲都唔辣但好惹味🙌🏻·Garlic Naan好大块

·Soup
Soup

·Potato cakes
Potato  Cakes

·Grill salmon (Norway)
Grilled  Salmon  (Norway)

·Brinjai Masala
Brinjai Masala

·Chicken Madras
Chicken Madras

·Garlic Naan
好大块 蒜蓉碎铺满薄饼 食落厚身 香脆美味!配埋咖喱鸡嘅咖喱汁简直就系完美~
Garlic  Naan

·Pullau Rice $48
幼身嘅印度米煮得干身而不油腻 仲有阵阵姜黄香气 好适合捞咖喱同埋茄子食!
Pullau  Rice

·Lime Soda $23
Lime  Soda

·Mango Lassi $27
食完啲咁惹味嘅美食 系时候要饮番啲酸酸甜甜嘅嘢中和返 有助解腻~除咗呢两款特饮 只要你系叫set 大部份嘢饮例如咖啡、茶、汽水同啤酒都系免费㗎!
Mango  Lassi

·Dessert
当日餐厅仲附送甜品 好贴心~有鲜甜杂果同香浓椰奶味 仲有西米 好有咬口 大满足!
Dessert

#𝙛𝙚𝙞𝙜𝙡𝙤𝙧_𝙚𝙖𝙩

📍 印度皇 (上环)
上环干诺道中137-139号三台商业大厦1楼

2021-06-21
Soup
Potato  Cakes
Grilled  Salmon  (Norway)
Brinjai Masala
Chicken Madras