2022-11-10
有时放工经过创纪之城就会见到呢间落地玻璃,环境不错既餐厅。昨晚决定相约朋友一试。我地六点入到去,可能太早,人唔算多,所以安排左一张大圆枱俾我地坐。之后就睇下有咩食,样样都好吸引真系好难拣,最后,我地叫左两个餐加钱有埋前菜三小碟,再叫埋饮品同糖水,一个丰盛的晚餐。个餐真系好靓,见到好开心💕,样样都有d过激椒麻脆炸鸡 我地叫辣鸡,炸得好好,个皮脆卜卜,起初以为好辣,但又唔会,少少辣,咬到去劲juicy , 真系好好味! 再配埋个肉臊饭,简直无得顶岩盐咸猪肉拼皮蛋酱生菜包配蒸刈包第一次食皮蛋酱,原来可以咁食法, 配埋软软热热既刈包,又系一个一流既配搭。皮蛋酱配包原来不错,不过,唔知边度有得买呢个酱呢?最后叫埋两个甜品对对碰芋圆仙草冻和黑白配珍珠豆花仙草牛牛食左甜品,更有系台湾既感觉 芋圆好好食,每只都好有味道,如蕃薯同香荢味。呢餐台湾菜食得好满足,而且又坐得好舒服我地走时,餐厅已坐满,想不到夜晚原来都咁多人会来呢个位置 觅食。
昨晚决定相约朋友一试。
之后就睇下有咩食,样样都好吸引
个餐真系好靓,见到好开心💕,样样都有d
过激椒麻脆炸鸡
岩盐咸猪肉拼皮蛋酱生菜包配蒸刈包