2024-03-07
今日同老公左食咗餐几有特色的墨西哥菜,在尖沙咀天文台道的一间酒吧餐厅 ,门口开放式设计比较chill , 入面有个好长好靓吧枱,也有各款餐枱、长枱、小圆枱等。平日午市都有唔少人来吃午餐。🧡墨西哥牛肉玉米饼沙律🥗🧡呢个沙律卖相几有惊喜,玉米饼系炸到成个巨型碗咁装住D沙律材料,里面有牛肉碎、牛油果、车厘茄、芝士、乳酪、沙律菜等,玉米饼好脆,再点埋个酸酸辣辣嘅莎莎酱好夹。🧡烤鸡肉墨西哥卷饼 Chicken Burrito 🌯🧡呢个卷份量都几大件,卷饼包住里面好多材料,有香料炒过的饭、鸡肉、芝士、蔬菜等,食落去好香好丰富,仲有个莎莎酱可以点少少增加少许酸辣味。🧡芝士菠菜墨西哥酥饼Spinach Quesadilla🧡酥饼夹住芝士菠菜焗得好香,仲有三款酱(莎莎酱、牛油果酱、乳酪)提供。💛牛油果奶昔💛牛油果控的我真系好钟意呢个smoothie ,饮落好creamy好顺滑。
在尖沙咀天文台道的一间酒吧餐厅 ,
🧡墨西哥牛肉玉米饼沙律🥗🧡
🧡烤鸡肉墨西哥卷饼 Chicken Burrito 🌯🧡