2018-06-26
今日喺铜锣湾见工,见完之后search左一下,知道佐敦有一间拥有大概50个座位嘅多国菜餐厅,就一于决定去试下, 呢间餐厅细细间,但系好容易揾落咗地铁之后行两分钟就到啦。 呢度有意大利,墨西哥,土耳其,印度同埋尼泊尔嘅菜式,全部都好有特色,好适合中意食多国菜既你黎试下啊。呢间餐厅嘅服务员全部都系外国人,讲英文好热情, 令我有一种宾至如归嘅感觉 。一打开个餐牌 ,见到呢一个鲜虾芦笋沙律就觉得好吸引,呢排又减紧肥,决定就要呢个沙律试下啦! 鲜虾大大只又多铺满晒成个沙律,又有我最钟意食嘅牛油果,加埋佢嘅辣辣哋嘅酱汁,成个沙律就好新鲜好好味,份量好多好抵食,真系食一半就饱喇。 除咗食沙律我仲叫咗一个小小嘅煮食就系呢度嘅香蒜烤饼,呢个香蒜烤饼烧得好香,饼底仲脆脆哋夹埋沙律一齐食感觉好正。