2014-10-10
平时订两围要落订, 当日由于封路关系, 厚待没再被要求先付订金. 幸好没有取消订座, 因为当人唔迫, 服务特别好. 杂志都介绍过佢个五颜六色小笼包, 响order 纸度都夹左一张猫纸, 教你由边只味食先. 不过我地一人先分两只, 所以食咩味先后都冇所谓. 我就只系食左个芝士味, 听落好似个味唔夹, 但食落系非常OK. 因为唔系用cheddar, 我估系parmesan 𠮶类淡芝士, 所以好味㖞.推介冻食油麦菜除左小笼包, 另一碟令我惊喜的是油麦菜, 第一次生食油麦菜, 沾麻酱, 好爽口呀.饭/面佢个炒饭好食.酸辣汤面就真系好辣. 炒年糕都好食. 佢碟头唔算大, 所以都加左几次单.如果讲到系咪最好食的小笼包, 唔系, 但如果讲饮餐茶又要大班人坐得舒服+地点方便+价钱合理+食物质素中上, 呢间系一定放响个可再帮衬名单.下次的策略系一人叫一笼, 每只都试匀. (是, 已计划再帮衬). 见到佢有下午茶半价, 揾日唔返工去试.甜品 芦荟𠮶个好食, 酒酿丸子有诚意, 放够酒酿, 杏仁豆腐个人不喜欢, 有点不过冇试. 高力豆沙好食, 豆沙馅料唔太甜, 恰到好处.
推介冻食油麦菜
饭/面