2019-12-21 672 浏览
星期六喺铜锣湾,下昼四五点呢啲位,好多茶楼嘅下午茶都收晒啦,去边度好呢?乐天王朝就系一个好好嘅选择啦。室内环境宽敞,啲座位又舒服,同朋友一齐食可以慢慢坐低一路食一路倾计,最近圣诞将至,仲要有好型节嘅圣诞歌播放,作为背景音乐,成个感觉同体验即刻升华咗你都乐天王朝,当然要食佢嘅招牌小笼包啦!八粒小笼包,全部都唔同味道,唔同颜色。我最钟意嘅呢,就系黑松露、鹅肝、蒜香、同埋人参当然其他嘅味道,好似芝士、川味、蟹粉,同埋原味,都非常之出色啦!佢全部味道都好出,同佢形容嘅𠮶只味非常之相似,唔讲真系以为佢有𠮶啲成份喺里面架!另外,我嗌左个葱油拌面。佢嘅葱油啱啱好,唔算好油腻,但系又有油香味,令你食完继续又想食。同埋佢唔会落好多豉油,所以唔会好似出边嘅餐厅咁好咸,如果钟意葱油香嘅朋友,不妨可以试吓呢个葱油拌面除此之外,佢仲附上左一碗汤,虽然唔知系咩汤,但系感觉非常之清新,好似猪骨汤咁,厨师仲要加咗好多葱喺上面,食完个葱油面再饮埋碗汤,简直系完美