2022-06-22
突然心血来潮好想食小笼包🤣网上见到有间独特口味既手工小笼包同fusion味浓既自家制炒香辣干锅咁吸引,梗系要去试吓啦😍虾干锅 + 毛肚+ 肥肠呢度既干锅有4️⃣款选择,我就拣左虾,配料除左虾之外,已配莴笋、莲藕同薯条🍟口痒就加多左毛肚同肥肠添😙仲可自行选择辣度同麻度,怕辣既我就拣左香蒜葱爆同小麻😎一大个铁盘有炉热住上,自己炒热咁食,真系愈炒愈入味🤤份量十足,虾大只得黎好弹牙,莲藕又好爽脆,毛肚爽口之余一D都韧😋而肥肠真系好肥美,薯条吸埋啲汁好鬼正😍成个干锅好惹味,送饭一流👍🏻酸菜鱼小笼包绿色既外皮好吸睛🤩外皮都几薄添,一咬落去劲多汤汁💦仲见到一大旧龙趸肉,鱼肉唔腥之余仲好嫩滑🥰带点小麻同酸菜味,成个口感好过瘾,值得一试👍🏻金黄流沙小笼包入面真系有一粒粒既咸蛋黄碎,估唔到咁夹咁好食😆汤汁多唔再讲,重点系咸蛋黄令鲜肉既味道更加突出,真系好邪恶🤤🤤酥皮凤梨奶黄窝饼外层酥皮好似大阳饼皮咁,馅料系奶黄加凤梨🍍食落酸酸甜甜,入面仲有凤梨粒粒,超有口感😎芒果百香果梳打 & 杂莓梳打两款梳打饮落都好清新,酸甜酸甜咁,好解腻🤗🤗
虾干锅 + 毛肚+ 肥肠
酸菜鱼小笼包
金黄流沙小笼包
酥皮凤梨奶黄窝饼
芒果百香果梳打 & 杂莓梳打
两款梳打饮落都好清新,酸甜酸甜咁,好解腻🤗🤗