2024-05-05 90 浏览
呢栋咁有特色嘅酒楼次次行过,离远都会见到。但系一次都无去过,今次有机会啦~ 原来呢栋楼系分三层,地下系茶餐厅,一楼系酒楼,二楼系鹊会,三楼竟然系日本料理😮 今次就去咗一楼酒楼,系旧式嘅酒楼,员工都系上咗年纪嘅叔叔呀姨,好有旧香港风味!食嘅途中仲见到因为隔离订咗枱嘅上紧菜,务求佢哋嚟到即刻有得食,真系好有效率~🔻鸿图烧鹅皇 $148好矜贵嘅烧鹅!仲附上咗甜酸汁~ 烧鹅唔会剩系得瘦肉,肥肉软腍有咬口~🔻准香生海虾 $98听讲系拎过奖~ 一碟六只,啖啖都系肉,真系要手快过朋友先至有得食~🔻艇王酸菜鱼 $168 食辣嘅一定要叫!我叫咗无辣但都辣到飞起~ 薯粉仲要索晒汁,嗜辣嘅一定劲钟意!🔻晚饭茗茶 $13有唔同嘅茶可以嗌,坐低就会开茶俾你㗎啦~如果大家有兴趣去一间咁有特色外墙嘅酒食饭,锦绣老旧香港酒楼气氛,鸿图楼系你不二之选~𓆝𓆟𓆜𓆞𓆝𓆟𓆜
🍴 鸿图楼📍观塘鸿图道30号——————————————————
👀 Follow @ahmoon.tt
👍 comment|share |like |save
💬 DM for collaborations

#FoodieParadise #Food

🔻鸿图烧鹅皇 $148
🔻准香生海虾 $98
🔻艇王酸菜鱼 $168
🔻晚饭茗茶 $13
有唔同嘅茶可以嗌,坐低就会开茶俾你㗎啦~

𓆝𓆟𓆜𓆞𓆝𓆟𓆜
👀 Follow @ahmoon.tt
👍 comment|share |like |save
💬 DM for collaborations

#FoodieParadise #Foodie #HongKongFoodie #HKFoodieFinds #TasteofHongKong #FoodieAdventures #ahmoontt_food #hongkong #香港美食 #美食  #美食探店 #香港美食探店 #香港好去处