2024-06-27
-今日同男朋友一齐想试吓啲特别嘅餐厅🥰经过铜锣湾见到呢间德国🇩🇪餐厅 先发现未试过喺香港食😆一去到餐厅超级有feel 真系好似系德国个时咁😈香浓薯仔汤配鸡肉💰$85呢个薯仔浓汤 饮得出系用左大量薯仔搞碎为底 仲饮到薯仔既质感😍另外仲有好重既奶油香味 鸡肉细粒嫩滑同胡椒味都出 饮完个人即刻暖苙苙🤣纽伦堡猪肉肠配酸椰菜💰$150肠仔个皮又脆又韧 咬落去肉质弹牙 好有惊喜🤩配菜共中一样系酸菜 夹埋芥末酱一齐食 就食到咸甜交织嘅味道🤪薯仔好香好滑 煮既时间岩岩好 质地开始林身 但带点口感 😉四式芝士德式薄饼💰$175Pizza既饼底烤得酥脆金黄 四种芝士交织 加上热辣辣食个时候拉晒丝😆真系绝对可以带出阵阵浓郁的芝士奶酪香味🥰份量都比想像中更多 但可能因为薄饼底既原因? 食完都唔会制到到心口😝 反而觉得几岩岩好 又唔会油腻👏🏼Arcobrau Urfass Lager (0.5Ltr) R.E.G. 💰$70 / H.H.💰$60呢杯系一款好清新啲嘅啤酒 入口微酸微苦😌但好快就饮到麦香味同饮落去好滑顺 非常适合夏日享用 几爽🍺Peach Punch R.E.G. 💰$70 / H.H.💰
今日同男朋友一齐想试吓啲特别嘅餐厅🥰
四式芝士德式薄饼💰$175
真系绝对可以带出阵阵浓郁的芝士奶酪香味🥰
呢杯系一款好清新啲嘅啤酒 入口微酸微苦😌
但好快就饮到麦香味同饮落去好滑顺 非常适合夏日享用 几爽🍺
Peach Punch R.E.G. 💰$70 / H.H.💰$60
呢款水果酒饮品香甜顺口 足够浓郁嘅蜜桃味🍑
又唔会太甜腻 仲有块柠檬系顶部带出D fresh感觉😊
帝乐 - 德国餐厅
📍铜锣湾京士顿街8号Fashion Walk新豪大厦地下A及C号舖