2022-08-01
🧋位于油塘大本营的𝗟𝗮𝗿𝗮 𝗟𝗮𝗿𝗮 分店主打台式特饮及香港怀旧小食,仲有烧卖同 糖水供应😊 ❤︎•-----•❤︎ •-----•❤︎ •-----•❤︎ •-----•❤︎💜夏日消暑饮品 推介 𝗞𝗕824 $40这款创意特饮KB824 为纪念已故NBA球星🏀Kobe Bryant所调制. 饮品以蝶豆花、梳打水、苹果蓉形成充满夏日色彩的渐变消暑饮品,加上柠檬片及晶珠,既清爽亦有咬口👍🏻 Size 亦是重量级,两个人一齐饮都好足够🧋炭焙乌龙珍珠奶茶 $26 饮落每啖都有我喜欢的鸟龙茶香味,珍珠口感烟韧,大细刚好👍🏻 最赞系杯的size, 比较窄身,好适合女士拎,手感一流😍 💁🏻♀️话明主打台式特饮,除左奶茶,佢哋仲有纯茶、特浓奶盖、梳打乳酸 及暖心系列。仲未满足到贪心的你? 就可以试吓「我口饮我谂」系列,自由选择自己喜欢嘅味道😍🌟鱼肉烧卖 $10/5 烧卖烟韧, 酱汁香辣惹味🥚腐竹蛋薏米糖水 $12 足料糖水,腐竹冇完全煲溶,一块块好滑溜。仲有粒蛋 加劲多薏米,口感丰富,甜度亦刚好,呢个价钱绝对超值🍡怀旧小食 虾子春卷、八珍姜、鱼干、黄皮、蛋卷、水泡饼、肚脐饼等等全部都好令人怀念,而且买少见少。
💜夏日消暑饮品 推介 𝗞𝗕824 $40
🧋炭焙乌龙珍珠奶茶 $26
🌟鱼肉烧卖 $10/5
烧卖烟韧, 酱汁香辣惹味
🥚腐竹蛋薏米糖水 $12
🍡怀旧小食
虾子春卷、八珍姜、鱼干、黄皮、蛋卷、水泡饼、肚脐饼等等全部都好令人怀念,而且买少见少。 今次我拣左话梅王 和 凤凰卷,话梅王甜度刚好,不会太酸或太甜,最适合夏天当「口立湿」。凤凰卷入边有肉松, 外面包左层纸菜,食落香脆😊
🌟如果你都同店主一样钟意Kobe Bryant, 亦可以去到佢哋九龙湾创豪坊总店,参观KB 的小展览🏀
💜 Lara Lara (油塘分店)
📍 油塘高超道38号大本营地下G42购物廊 (Zone L)
📞 9181 8122
#kokonafoodie #hongkongfoodie #hkfoodie #hkfood #hkfoodlover #foodstagram #hkrestaurant #foodreview #foodieslife #hkeat #油塘eat #topcitybites #台湾手摇饮品店 #🧋珍珠奶茶 #kokona珍珠奶茶 #香港怀旧小食 #油塘揾食 #kokona怀旧小食 #kokona油塘 #KB824 #蝶豆花💜 #话梅王 #凤凰卷 #鱼肉烧卖 #腐竹蛋薏米糖水