2018-08-04 315 浏览
依家既手调饮品大行其道,真系总有一间系左近前几日同朋友行旺角,行到热辣辣见口渴就谂住买返杯野饮消消暑见到呢间新开既,门面都装修都好型格,我地三个都有兴趣一试同一般盛行既手调饮品有啲唔同,唔系sell台式既珍奶个类,反而系有好多既茶类有果茶、纯茶、奶盖茶、冷泡茶,连加入氮气茶都有以茶同鲜果做主既mocktail又几特别啵,仲配有唔同既人名添,你地估下我拣左边杯嘻嘻,个日我著左白鞋仲有得减十蚊添店内既人手都应该好充足,我地order左之后都好快就有得饮呢杯就系我既“Tommy-超级特调果茶”HKd$44好大既一杯呀,只色仲好靓添以茉莉茶做底,混合新鲜嘅芒果、菠萝、西柚、士多啤梨同红肉火龙果,加上有薄荷叶,饮落好fresh好解暑仲要啲生果好新鲜,饮完仲有生果食其中一位朋友就要左杯“荔枝绿妍茉莉氮气茶”HKd$34加入左氮气既茶会有层泡,加上卙落个啤酒杯到,真系好似成杯『啤酒』咁呀而另外一位朋友就买左杯“ 奶盖鲜西瓜火龙果沙冰”HKd$46又系大大杯,三层分明又吸精试左啖,好饮呀!个奶盖够挺够滑又绵密,个沙冰都打得好 smooth ,估唔到西瓜同火龙果个味系咁夹睇见朋友呢杯伪啤酒,真系饮茶都要
依家既手调饮品大行其道,真系总有一间系左近

前几日同朋友行旺角,行到热辣辣见口渴就谂住买返杯野饮消消暑

见到呢间新开既,门面都装修都好型格,我地三个都有兴趣一试

有果茶、纯茶、奶盖茶、冷泡茶,连加入氮气茶都有

嘻嘻,个日我著左白鞋仲有得减十蚊添

店内既人手都应该好充足,我地order左之后都好快就有得饮

呢杯就系我既“Tommy-超级特调果茶”HKd$44

好大既一杯呀,只色仲好靓添

仲要啲生果好新鲜,饮完仲有生果食

其中一位朋友就要左杯“荔枝绿妍茉莉氮气茶”HKd$34

又系大大杯,三层分明又吸精

试左啖,好饮呀!

睇见朋友呢杯伪啤酒,真系饮茶都要同佢碰碰杯,讲返声“cheerssss”
下午茶