餐厅: 火水爐冰室火鍋
资讯:

餐厅: 火水爐冰室火鍋
资讯:

2023-10-27 252 浏览
经过就会见到好有特色嘅装修,墙身贴满复古风嘅海报,座位都好怀旧嘅感觉,好似去咗大排档食。冷气都好够,环境都干净,只系音乐加埋其他人大声咗小小有啲难倾计 有三款套餐,肉类上嘅唔同,今次叫咗中间波士套餐先上鸡煲,有微辣同小、中、大辣,叫咗小辣个汁好香好惹味但又唔会辣到食唔落入面仲有大肠之类嘅内脏,因为我同朋友唔食所以唯有放埋一边 同时仲会上埋前菜,唔够食可以再落单有盐酥鸡、炸烧卖、炸厚切午餐肉,全部都炸都好香口,又唔会好腻本身仲好想再叫但之后己经食到好饱 跟餐已经包埋饮品,可以加$68任叫含酒精饮品我哋唔饮酒所以就无叫到,跟餐都包特饮第一转先叫青苹果梳打同埋巨蜂梳打,之后都试埋白桃味三种味道都偏淡,同埋好多冰,好快就变到更淡味青苹果有啲淡,巨蜂就去到尾都好饮 食完鸡煲就转火锅,同平时直接加汤唔同,依度会另外换一个新锅叫咗招牌浓郁沙嗲汤锅 牛肉就三款都先点一转,食落都几滑之后因为忙住食野就无乜影相,配料都好丰富炸鱼皮都好出色,加埋沙嗲汤和正我哋将稻庭乌冬放入汤等佢慢慢煮完吸晒啲味,可能有人觉得任食食面类好唔值但我觉得依个必试! 最后仲会送仙草芋圆糖水(附一杯炼奶)依个都好好食记得要留小小肚食

有三款套餐,肉类上嘅唔同,今次叫咗中间波士套餐
入面仲有大肠之类嘅内脏,因为我同朋友唔食所以唯有放埋一边

同时仲会上埋前菜,唔够食可以再落单
本身仲好想再叫但之后己经食到好饱

跟餐已经包埋饮品,可以加$68任叫含酒精饮品
我哋唔饮酒所以就无叫到,跟餐都包特饮
第一转先叫青苹果梳打同埋巨蜂梳打,之后都试埋白桃味
三种味道都偏淡,同埋好多冰,好快就变到更淡味
青苹果有啲淡,巨蜂就去到尾都好饮

食完鸡煲就转火锅,同平时直接加汤唔同,依度会另外换一个新锅
叫咗招牌浓郁沙嗲汤锅

牛肉就三款都先点一转,食落都几滑
之后因为忙住食野就无乜影相,配料都好丰富
炸鱼皮都好出色,加埋沙嗲汤和正

最后仲会送仙草芋圆糖水(附一杯炼奶)
依个都好好食记得要留小小肚食啊!

职员服务好友善,而且上野收碟都好快