2017-09-24 58 浏览
铜锣湾嘅选择花多眼乱,乜野食、乜价位都有,但系想揾个餐厅坐得舒服D ,就去咗朋友推荐新开的Aura on Pennington大厦揾食。基本上成栋都系餐厅,最尾我地拣咗三楼嘅《泰越概念》,其实几抵食又几特别㖞!我地分别叫咗《泰越拼盘》、《蟹肉炒粉丝》、《猪颈肉沙律》,仲有两杯饮品《原只菠萝沙冰》同《DIY果汁》同一个甜品《芒果鸳鸯糯米饭》,两个人食咁多野都系$526落楼,抵食!大推荐!!《原只菠萝沙冰》$48 – 真系原个菠萝上枱,影相打卡一流。沙冰嘅菠萝味都好鲜,仲有一大块菠萝食,我认为系必叫。《DIY果汁》$48 - 其实有得选择材料,我地叫咗西柚、柠檬、蜂蜜,味道一般,不过可以自己睇住由水果榨成汁,都几得意,好岩想饮得健康嘅朋友~《泰越拼盘》$128 – 有春卷、鸡翼、札肉粉丝同猪扒,每款四件,好岩钟意试唔同小食嘅朋友。个人觉得春卷同鸡翼比较出色,炸得好脆,春卷嘅馅味都好新鲜,冇叫错。《蟹肉炒粉丝》$98 – 呢个主食都算好大份,两三个人share都好够,我地就系咁样食饱晒!哈哈!味道合适唔会太咸,不过蟹肉部份就好似食唔出蟹味,不过不失咁喇!《猪颈肉沙律》$88 – 呢个系标磅

《猪颈肉沙律》$88 – 呢个系标磅水耕菜嘅沙律,猪颈肉好好食呀,不过成个沙律都系烧汁味,太浓喇~如果可以自己因应味道落汁就好。

《芒果鸳鸯糯米饭》$68 – 最后整返个甜品,个糯米饭好似寿司咁,好搞笑~成个甜品都好靓,又系好适合影相打卡,芒果就酸酸甜甜,两个人share仲抵过出去食糖水